]
Головна » 2015 » Липень » 22 » Відкриття меморіальних дошок загиблим воїнам-землякам Василю Новаку та Агапову Олександру
16:11
Відкриття меморіальних дошок загиблим воїнам-землякам Василю Новаку та Агапову Олександру

Український народ завжди підтримував священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.

Хто міг знати, що на нашій землі трапиться таке лихо, хто міг сподіватися, що в серці Європи будуть гинути люди, захищаючи свою Батьківщину. Сьогодні ідуть з життя найкращі, навіки перестають битисяїхні молоді серця. Ми не маємо права забути бодай одне ім’я тих, хто віддав своє життя за нас, за наше майбутнє.

Головне, щоб ця найбільша їхня жертва не була марною. Саме на це сподіваються родичі загиблих воїнів, які вже ніколи не побачать своїх чоловіків, батьків, синів живими. Двоє жителів селища Новгородка загинули, виконуючи свій громадянський і військовий обов’язок на сході нашої держави.

22 липня 2015 року у селищі Новгородка відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальних дошок загиблим воїнам-землякам Василю Новаку та Олександру Агапову.

Віддати данину пам'яті і поваги героям – захисникам,висловити співчуття родичам та односельчанам прийшли голови районної державної адміністрації Андрій Кочерга, районної ради Олександр Горбенко, селищний голова Олександр Сириця, родичі загиблих воїнів, працівники установ і організацій, громадськість селища.

Виступаючи перед учасниками мітингу селищний голова Олександр Сириця зазначив: "Сьогодні відбувається подія, яка не може залишити нікого байдужим. Пам'ять про наших хлопців-героїв в наших серцях залишиться назавжди.  А молоде покоління завжди пам’ятатиме про тих, хто віддав своє життя, аби в Україні був мир і спокій". Олександр Антонович подякував матерям за синів, справжніх воїнів, яких вони виховали.

Зі словами вдячності про вшанування пам'яті загиблих, з болем в серці, до присутніх звернулася мати загиблого воїна Ганна Павлівна Новак.

Її слова не залишили жодного присутнього без сліз. І навіть мужні чоловіки витирали скупу сльозу.

У почесній варті на алеї Слави воїнам - афганцям стояли учасники АТО, наші земляки: Віталій Буряк, Олександр Ящук, Богдан Кляцький, Віктор Руденко, Сергій Плиска, Сергій Вишневський.   Їм і було надано право зняти полотно з пам’ятних дошок.

Хвилиною мовчання присутні вшанували героїв і всіх тих, хто загинув за нашу Україну.

Мітинг закінчився покладанням квітів до відкритих дошок героїв – земляків.

 
Переглядів: 598 | Додав: NovgRada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar